Kulturkajen i Skælskør skaber kultur på havnen.

Se hvad "Din by" skrev: Klik her

Oplevelser på KULTURKAJEN

Yderst på Kulturkajen finder du fiskemanden. Her kan du købe fiskemad og nyde den ved bænke og borde med udsigt over havn og fjord.

Fiskemand Per frister med store fisk og landets bedste varme fiskefrikadeller. 

Kulturkajen i Skælskør åbnet                   22/6 2010

Udstilling af kunst og kultur er nu åbnet på havnekajen.

På lørdag er der også marked på plænen ved kulturkajen.

I strålende sol bød kulturkajens bestyrelse tirsdag de første kunstnere og besøgende velkommen.

Derved kom der liv på den tomme kajplads. De tre små huse skaber nu sammen med den gamle vejerbod en spændende havnepromenade. Farverig kunst med store øjne, keramik med mange former og flotte pileflet fyldte husene og det halve fortov. Tilsammen giver de et godt udsnit af lokal kunst og håndværk. Udstillingen kører søndag med.

Det er gratis at låne et hus, man skal blot være medlem af kulturkajen, men det koster kun 100 kr. Interesserede udstillere kan henvende sig til Turistinformationen i Skælskør og få tildelt et udstillingshus.

Kulturkajen havde håbet, at der kunne holdes en indvielsesfest, men denne er udsat indtil det planlagte legeområde på havneplænen er færdigt. Det er planen at gøre den nuværende halvcirkel med bænke til en helcirkel med nogle få maritime lejeredskaber, således at sejlerne og deres børn kan hygge sig i sikkerhed på det grønne område.

Der sker meget på havnen nu. Fiskemanden har indrettet en lækker spiseplads omkring det første af kulturkajen huse. Her kan man nyde de mange fiskespecialiteter og den smukke udsigt over havn og fjord.

Skælskør er ved at blive et sted, der er værd at besøge. Skælskør er faktisk en rejse værd, og det forventes, at turismen vil forøges, for der findes ikke mange steder med tilsvarende charme og kultur.

Når husene er færdige i Lystskoven opstilles de på Havnepladsen

Spis fisk i kulturkajens hus

Den første bod, som blev lidt for stor til at være transportabet er udlånt til fiskemanden. Han manglede et sted, hvor kunder i læ og tørvejr kan nyde lidt fiskemad fra fiskeforretningen. Fra spisepladsen i huset har man den bedste udsigt over Skælskør Fjord.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk